Roşii umplute gratinate
PrinteazaO reteta de rosii umplute gratinate din: rosii, ton in ulei, dovlecei, usturoi, ulei de masline, migdale, patrunjel, ardei iute, sare si piper.
- 8 roşii
- 250 g ton în ulei
- 2 dovlecei medii spre mari
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 4 linguri migdale
- 1 legătură pătrunjel
- 1/2 ardei iute roşu
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală roşiile şi taie-le un capac în partea superioară. Taie-le puţin şi la bază, ca să poată sta drepte. Goleşte roşiile de miez cu o linguriţă, fiind atentă să nu le găureşti. Presară-le cu sare în interior, şi pune-le cu gura în jos pe hârtie absorbantă pentru a se scurge.
Spală dovleceii şi îndepărtează-le capetele. Taie-i cubuleţe foarte mici şi căleşte-Ie într-o tigaie cu uleiul încins, căţeii de usturoi întregi şi ardeiul iute zdrobit.
Ţine-i pe foc 3 minute, apoi adaugă tonul sfărâmat. Amestecă bine pentru a se întrepătrunde aromele şi toarnă 1 lingură cu apă caldă.
Presară pătrunjelul tocat, amestecă, apoi umple roşiile cu această compoziţie. Presară-le cu feliuţe de migdale şi dă-le 5 minute în cuptorul încălzit la 190° C.
Serveşte roşiile fierbinţi.
Roşii umplute gratinate
Pofta buna!