Roşii umplute gratinate

Printeaza

O reteta de rosii umplute gratinate din: rosii, ton in ulei, dovlecei, usturoi, ulei de masline, migdale, patrunjel, ardei iute, sare si piper.

Ingrediente:Roşii umplute gratinate

  • 8 roşii
  • 250 g ton în ulei
  • 2 dovlecei medii spre mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 4 linguri migdale
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 ardei iute roşu
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală roşiile şi taie-le un capac în partea superioară. Taie-le puţin şi la bază, ca să poată sta drepte. Goleşte roşiile de miez cu o linguriţă, fiind atentă să nu le găureşti. Presară-le cu sare în interior, şi pune-le cu gura în jos pe hârtie absorbantă pentru a se scurge.

Spală dovleceii şi îndepărtează-le capetele. Taie-i cubuleţe foarte mici şi căleşte-Ie într-o tigaie cu uleiul încins, căţeii de usturoi întregi şi ardeiul iute zdrobit.

Ţine-i pe foc 3 minute, apoi adaugă tonul sfărâmat. Amestecă bine pentru a se întrepătrunde aromele şi toarnă 1 lingură cu apă caldă.

Presară pătrunjelul tocat, amestecă, apoi umple roşiile cu această compoziţie. Presară-le cu feliuţe de migdale şi dă-le 5 minute în cuptorul încălzit la 190° C.

Serveşte roşiile fierbinţi.

Roşii umplute gratinate

Roşii umplute gratinate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.