Roşii umplute cu măsline şi cuşcuş
PrinteazaO reteta de rosii umplute cu masline si cuscus din: rosii, menta, ceapa verde, masline, ulei de masline, fulgi de migdale, supa de legume, cuscus, scortisoara, sare si piper.
- 8 roşii mari
- 2 linguri de mentă proaspătă, tocată
- 2-3 fire de ceape verde
- 150 g de măsline fără sâmburi
- 50 ml de ulei de măsline
- 50 g de fulgi de migdale
- 500ml de supă de legume
- 200 g de cuşcuş
- 100 g de brânză tofu
- scorţişoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie capacele roşiilor şi se scobeşte interiorul lor cu o linguriţăta. Se pun deoparte roşiile scobite şi capacele lor. Se pun într-o sită seminţele şi pulpa scoase din interiorul roşiilor şi se pasează bine pentru a extrage sucul. Se încinge, într-o cratiţă neaderentă, uleiul de măsline.
Se adaugă fulgii de migdale şi se căle:c 2-3 minute. Deasupra, se toarnă supa de legume şi verdeţurile tocate, măslinele şi condimentele. Se toarnă supa în cratiţă şi se încorporează apoi cuşcuşul, treptat, amestecând permanent.
Se ia cratiţa de pe foc, se acoperă şi se lasă să stea 5 minjte. Se adaugă sucul de roşii pasat şi se asezonează cu sare şi piper. Brânza tofu se taie cubuleţe mici care se adaugă şi ele peste cuşcuş. Se umplu roşiile cu amestecul de cuşcuş şi legume. Se ornează cu ceapă verde tocată.
Roşii umplute cu măsline şi cuşcuş
Pofta buna!