Rosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie

Printeaza

Rosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie din: roşii, ciuperci champignon proaspe­te sau conservate în saramură, mazăre con­gelată, ulei, lămâie, cartofi, mărar verde, pătrunjel verde, sare, piper negru, usturoi.

 

Ingrediente:

  • 6 roşii de dimensiu­ne mijlocie
  • 200 g ciuperci champignon proaspe­te sau conservate în saramură
  • 200 g mazăre con­gelată
  • 50 ml ulei
  • 1 1/2 lămâie
  • 2 cartofi mari
  • 1 legătură mărar verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 6 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Decojeşti cartofii, îi speli şi îi fierbi în apă uşor săra­tă. Scurgi cartofii fierţi şi îi tai în cubuleţe.

Cureţi ciu­percile, le speli şi le tai în felii subţiri, pe care le înăbuşi în 2 linguri de ulei, până se înmoaie.

Pui la fiert mazărea congelată în apă clocotită.

Amesteci ciupercile călite cu mazărea scursă, cartofii, verdeaţa fin toca­tă, usturoiul curăţat şi zdrobit şi sare după gust.

Stropeşti această salată cu uleiul rămas şi zeama de la 1 lămâie şi presari sare după gust.

O păstrezi în frigider până când pregăteşti roşiile.

Tai câte un căpăcel roşiilor, la partea dinspre codiţă.

Scoţi miezul cu ajutorul unei linguriţe şi laşi roşiile să se scurgă 1/2 oră pe şervete absorbante, aşezându-le pe tăietură.

Umpli roşiile cu salata şi le decorezi cu felioare fine de lămâie.

Rosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie

Rosii_umplute_cu_mazare_ciuperci_si_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.