Rosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie
PrinteazaRosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie din: roşii, ciuperci champignon proaspete sau conservate în saramură, mazăre congelată, ulei, lămâie, cartofi, mărar verde, pătrunjel verde, sare, piper negru, usturoi.
Ingrediente:
- 6 roşii de dimensiune mijlocie
- 200 g ciuperci champignon proaspete sau conservate în saramură
- 200 g mazăre congelată
- 50 ml ulei
- 1 1/2 lămâie
- 2 cartofi mari
- 1 legătură mărar verde
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper negru măcinat
- 6 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Decojeşti cartofii, îi speli şi îi fierbi în apă uşor sărată. Scurgi cartofii fierţi şi îi tai în cubuleţe.
Cureţi ciupercile, le speli şi le tai în felii subţiri, pe care le înăbuşi în 2 linguri de ulei, până se înmoaie.
Pui la fiert mazărea congelată în apă clocotită.
Amesteci ciupercile călite cu mazărea scursă, cartofii, verdeaţa fin tocată, usturoiul curăţat şi zdrobit şi sare după gust.
Stropeşti această salată cu uleiul rămas şi zeama de la 1 lămâie şi presari sare după gust.
O păstrezi în frigider până când pregăteşti roşiile.
Tai câte un căpăcel roşiilor, la partea dinspre codiţă.
Scoţi miezul cu ajutorul unei linguriţe şi laşi roşiile să se scurgă 1/2 oră pe şervete absorbante, aşezându-le pe tăietură.
Umpli roşiile cu salata şi le decorezi cu felioare fine de lămâie.
Rosii umplute cu mazare, ciuperci si lamaie
Pofta buna!