Rosii umplute cu omleta de ciuperci

Printeaza

Rosii umplute cu omleta de ciuperci din: rosii, oua, ciuperci, ardei grasi, ceapa rosie, sare, piper, frunze de salata, maioneza si zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 10 rosii
  • 5 oua
  • 150 g ciuperci
  • 2 ardei grasi (rau, galben sau verde)
  • 1 ceapa mare rosie
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cateva frunze de salata
  • 3-4 linguri maioneza
  • zeama de la 1/2 lamaie

 

Mod de preparare:

Rosii umplute cu omleta de ciuperci: curata si se spala rosiile, salata si ciupercile. Se taie cate un capacel fiecarei rosii, la partea dinspre codita si, cu o lingura se scoate miezul. Se presara putina sare si se lasa cu gura in jos, sa se scurga.

In uleiul încins, se căleşte uşor ceapa curăţată şi mărunţită, se adaugă ciupercile tăiate felii şi, după 10 minute, ardeii tăiaţi fideluţă. Se amestecă şi se toarnă ouăle bătute; se adaugă sare şi piper.

răstoarnă omleta pe o farfurie, se lasă să se răcească, se taie fideluţă şi se ames­tecă împreună cu maioneza.

Cu această compoziţie se umplu roşiile, se aşază pe un platou decorat cu frunze de salată şi se stropesc cu zeamă de lămâie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.