Rosii umplute cu orez si bacon
PrinteazaRosii umplute cu orez si bacon din: orez, bacon, rosii, ulei, usturoi, parmezan, sare, piper.
- 200 g orez
- 150 g bacon
- 8 rosii
- 5 linguri cu ulei
- 2 catei de usturoi
- 30 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge trei linguri cu ulei într-o tigaie adâncă şi căleşte orezul. Când a devenit translucid, toarnă 300 ml de apă sau supă fierbinte, adaugă un praf de sare, acoperă şi lasă pe foc până ce lichidul este absorbit de orez. între timp, taie capac roşiilor şi scoate pulpa. într-o tigaie neunsă, rumeneş baconul tăiat în cubuleţe.
Când orezul s-a umflat, dar nu e fiert complet, adaugă-l peste bacon, sărează şi piperează după gust. Umple roşiile cu ace amestec şi presară parmezan deasupra.
Taie mărunt pulpa de roşii, adaugă restul de ulei, căţeii de usturoi zdrobiţi şi întinde amestecul pe fundul unei forme termorezistente.
Aşază roşiile, toarnă un pic de apă, acoperă şi dă la cuptor 15 minute, la capacul şi lasă 15-20 de minute, până ce scade sosul. Serveşte cu rondele de ceapă deasupra şi mărar verde.
Rosii umplute cu orez si bacon
Pofta buna!