o delicatesă surprinzătoare, care combină dulceața fructului cu gustul acrișor al murăturilor, oferind o experiență gustativă unică. Această rețetă tradițională transformă pepenele verde într-un acompaniament crocant și aromat, perfect pentru a completa mâncărurile bogate și consistente din timpul iernii. Ingrediente: Pentru aproximativ 3 borcane de 2 litri: Pepene verde […]
Rosii umplute cu orez si busuioc
PrinteazaRosii umplute cu orez si busuioc din: rosii, orez salbatic, ceapa, vanata, ulei de masline, sare, ulei.
Ingrediente:
- 600 g rosii
- 50 g orez salbatic
- 1 ceapa
- 1/2 vanata
- ulei de masline
- sare
- ulei
Mod de preparare:
căleşte orezul în puţin ulei, se adaugă ceapa tăiată mărunt, se lasă 5-7 minute şi se pune vânătă curăţată de coajă şi tăiată cubulete;
potriveşte de sare, se adaugă o cantitate de apă egală cu cantitatea de orez şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând continuu, 5-7 min;
taie roşiile în două, se scobesc şi se umplu cu orez, se pun în cuptorul încălzit la 1 80° C timp de 15-20 min;
decorează cu frunze de busuioc.
Rosii umplute cu orez si busuioc
Pofta buna!
Gâscă cu Sos de Portocale și Rozmarin
Acest preparat îmbină armonios aromele fructate ale portocalelor cu parfumul îmbietor al rozmarinului, creând un fel de mâncare elegant și savuros. Pregătirea ingredientelor: 15 minute Rumenește gâsca: 15 minute Prepararea sosului: 15 minute Gătirea în cuptor: 60 minute Timp total: 1 oră și 45 minute Ingrediente Gâscă (1,5 […]