Roşii umplute cu orez şi creveţi
PrinteazaO reteta de rosii umplute cu orez si creveti din: rosii, ceapa, unt, orez, vin rosu sec, supa de pui, creveti si patrunjel.
- 5 rosii mari
- 1 ceapa mica, maruntita
- 1-1/2 lingura de unt
- 1 cana de orez
- 1 cana vin rosu sec
- 3 cani de supa de pui, cu continut scazut de sodiu
- 120 g creveti fierti, taiati pe jumatate
- 2 linguri de patrunjel
Mod de preparare:
Taie capacul rosiile si indeparteaza pulpa. Caleste intr-o tigaie cu o lingura de unt ceapa si usturoiul la foc mediu, timp de 3 minute. Adaugă orezul. Toarnă vinul. Lasă pe foc până se evaporă alcoolul, cam 5 minute. Pune din când în când câte 1/2 cană de supă până fiecare cantitate este absorbită, iar orezul se înmoaie, aproximativ 20 de minute.
Amesteca creveţii, pătrunjelul şi 1/2 linguriţă de unt. Condimentează după gust. Serveşte roşiile umplute.
Roşii umplute cu orez şi creveţi
Pofta buna!