Sos de roșii clasic – este o rețetă de bază în bucătărie, care oferă o fundație versatilă pentru o varietate de preparate. De la paste și pizza până la tocănițe și supe, acest sos este esențial în multe culturi culinare. Cu o aromă bogată și o textură catifelată, sosul de roșii clasic este ușor de […]
Rosii umplute cu orez si morcov
PrinteazaRosii umplute cu orez si morcov din: roşii, orez, ulei, verdeaţă, morcovi.
Ingrediente:
- 2 kg roşii
- 400 g orez
- 100 ml ulei
- 2 legături verdeaţă
- 150 g morcovi
Mod de preparare Rosii umplute cu orez si morcov:
In apă clocotită, se pun orezul, uleiul şi morcovii raşi. Apa va fi de două ori ca volum faţă de orez.
După ce a dat în clocot, se acoperă şi se introduce în cuptor 25 de minute.
Se lasă să se răcească şi se amestecă cu pătrunjelul tăiat mărunt.
Se aleg roşii de aceeaşi mărime, li se taie capacul şi se scobeşte miezul cu linguriţa.
Se umplu cu compoziţia preparată. Miezul rămas la scobirea roşiilor, fiert şi strecurat, se pune în tava cuptorului, lăsat la foc mic, printre roşii. Se servesc calde.
Pofta buna!
Ciorbă de Roșii (Gazpacho Românesc)
Ciorbă de Roșii (Gazpacho Românesc): Rețeta Răcoritoare pentru Zilele Călduroase – ideală pentru zilele călduroase de vară. Această supă rece combină aroma intensă a roșiilor proaspete cu gustul revigorant al legumelor proaspete, oferind o explozie de savoare și nutrienți. Perfectă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă, ciorba de roșii este simplu de preparat […]