Rosii umplute cu orez si parmezan
PrinteazaRosii umplute cu orez si parmezan din: rosii, ceapa, morcov, telina, dovlecel, unt, orez, sare, piper, smantana, parmezan, patrunjel si ulei de masline.
- 750 g rosii mari
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/4 bulb de telina
- 1 dovlecel mic
- 1 lingura unt
- 100 g orez
- sare
- piper
- 2 linguri smantana
- 75 g branza tare data pe razatoare (parmezan)
- 1 lingurita patrunjel tocat
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Spălaţi roşiile şi decupaţi-le capacul. Scobiţi-le cu o lingură şi puneţi deoparte 100 g din conţinutul lor.
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o. Pregătiţi legumele şi tăiaţi totul cuburi. Căliţi ceapa în unt. Adăugaţi orezul şi continuaţi să-l căliţi.
Turnaţi cca. 200 ml apă. Adăugaţi morcovii şi conţinutul de roşii, apoi lăsaţi mâncarea cca. 5 minute să fiarbă înăbuşit.
Adăugaţi ţelina şi dovlecelul şi fierbeţi alte 15 minute. Condimentaţi totul cu sare şi piper. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.
Adăugaţi smântână, brânza şi pătrunjelul în amestecul de mai sus şi condimentaţi-l după gust.
Umpleţi roşiile cu acest amestec, apoi aşezaţi-le într-o formă de sufleu unsă cu grăsime.
Aşezaţi-le capacul, stropiţi-le cu ulei şi lăsaţi-le cca. 20 de minute la cuptor.
Rosii umplute cu orez si parmezan
Pofta buna!