Rosii umplute cu orez – usor de preparat

Printeaza

Rosii umplute cu orez din: rosii, ceapa verde, orez, morcov, ulei, verdeata, sare, piper, ceapa, faina, unt, marar.

retete

Ingrediente:

  • 12 roșii de dimensiune medie
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • 100 g orez
  • 1 morcov mic
  • 1 lingură ulei
  • 1 legătură verdeață
  • sare
  • piper măcinat

pentru sos:

  • miezul roșiilor
  • 1 ceapă mică
  • 1 linguriță făină
  • 1 lingură unt
  • 2 legături mărar

 

Mod de preparare:

Speli roșiile și le tai câte un căpăcel.

Scoți miezul roșiilor, folosind o linguriță și le lași să se scurgă cu gura în jos.

Speli orezul și îl lași să se înmoaie în apă rece.

Tai mărunt ceapa și o înăbuși în ulei, iar după un minut, pui morcovul ras fin, orezul scurs și stingi cu apă fierbinte.

Lași să fiarbă 7-8 minute, până se umflă orezul.

La sfârșit, adaugi verdeață tocată fin, sare și piper după gust.

Umpli roșiile cu această compoziție și le așezi într-un vas termorezistent uns cu ulei, în care torni și puțină apă fierbinte.

Introduci vasul în cuptor, pentru 20 de minute.

Înăbuși în unt topit miezul tocat al roșiilor, precum și ceapa fin tocată.

Amesteci ușor, iar când roșiile s-au înmuiat, adaugi făina desfăcută în 50 ml apă rece, iar după 1-2 minute, sare și mărarul fin tocat.

Servești roșiile împreună cu acest sos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Rosii umplute cu orez basmati

Rosii umplute cu orez basmati

Rosii umplute cu orez basmati din: rosii, ciuperci, orez, ceapa, ulei, patrunjel, sare, oregano si busuioc. Ingredinete: 10 rosii 1 kg ciuperci 1 cescuta cu orez basmati 1 ceapa ulei patrunjel sare oregano busuioc   Mod de preparare: Spala cinci rosii si taie-le deasupra un capacel. Cu ajutorul unei lingurite, indeparteaza pulpa. Rosiile ramase opareste-le, […]

Rosii umplute cu branza si crutoane

Rosii umplute cu branza si crutoane din: rosii, crutoane, cascaval, carnati, sare, busuioc. Ingrediente: 5 roşii mari 1 ceaşca cu crutoane 100 g caşcaval 2 cârnaţi afumaţi sare după gust busuioc   Mod de preparare: Taie partea de sus a roşiilor şi scoate pulpa. Amestecă pulpa de roşii cu crutoanele şi carnaţii tăiaţi bucăţi. Umple […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.