Rosii umplute cu oua si verdeata din: roşii, ouă, pâine, verdeaţă, lapte, ceapă, pesmet, unt, sare, piper măcinat.
Ingrediente:
10 roşii
5 ouă fierte tari
1 felie pâine
verdeaţă tocată
1 ceaşcă lapte
1 ceapă mica
1 lingură pesmet
1 lingură unt
sare
piper măcinat
Mod de preparare:
Se spală roşiile şi se, golesc de miez. Se lasă să se scurgâ, timp în care se pregăteşte umplutura.
Se taie ouăle felii subţiri, se pun într-o farfurie adâncă cu miezul de pâine înmuiat în lapte dulce, verdeaţă tocată, o ceapă tăiată mărunt, frecată cu sare şi clătită cu apă rece, sare şi piper măcinat, după gust.
Se umplu roşiile şi se pun într-o formă unsă cu unt.
Se acoperă cu pesmet şi se ţin în cuptorul cald, la foc potrivit, o jumătate de oră.
Se lasă să se răcească puţin şi se servesc cu garnitură de orez fiert.
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.