Roşii umplute cu pastă
PrinteazaRoşii umplute cu pastă din: rosii, foaie de dafin, fileuri de epste, boabe de piper, mere acrisoare, franzela, lamaie, unt, ulei de masline, piper, sare.
- 1 kg rosii
- 1 foaie de dafin
- 300 g fileuri de peste
- 5-6 boabe de piper
- 3 mere acrisoare
- 2 cepe
- 2 felii de franzela
- 1/2 lamaie
- 50 g unt
- 1 lingura ulei de masline
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Speli roşiile, le tai câte un căpăcel şi le scoţi miezul. Le laşi să se scurgă pe un şervet, cu gura în jos.
Pui la fiert peştele în apă uşor sărată, cu foaia de dafin şi piper. După 15 minute, scurgi peştele şi îl laşi să se răcească.
Decojeşti merele şi ceapa. Indepărtezi caseta cu seminţe a fiecărui măr.
Treci prin maşina de tocat sau prin robotul de bucătărie merele, peştele, ceapa şi franzela, în prealabil înmuiată şi stoarsă.
Freci spumă untul moale, încorporezi treptat amestecul de ingrediente date prin maşină, apoi zeama de lămâie, uleiul, sare şi piper după gust.
Umpli roşiile cu acest amestec şi aşezi deasupra căpăcelele. Poţi să serveşti roşiile pe un platou decorat cu frunze de salată verde.
Roşii umplute cu pastă
Pofta buna!