Roşii umplute cu peşte
PrinteazaRoşii umplute cu peşte din: paine toast, busuioc, cimbru, patrunjel, parmezan, smantana, unt, sare, piper, rosii, file de peste alb, usturoi, ulei, vin si branza.
- 4 felii paine toast
- 3 linguri busuioc tocat
- 1 lingura cimbru tocat
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 linguri parmezan ras
- 60 g smantana
- 100 g unt
- sare
- piper
- 4 rosii carnoase
- 350 g file de peste alb
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei
- 50 ml vin alb
- 100 g branza proaspata
Mod de preparare:
Se decojeşte pâinea, se taie cuburi şi se pasează cu mixerul. Se frământă cu verdeţuri, parmezan, smântână şi unt; se condimentează. Se rulează şi se înfăşoară în folie; se dă la frigider 3 ore. Se încinge cuptorul la 180°C. Se spală roşiile, se taie câte un căpăcel de la fiecare şi se îndepărtează seminţele.
Se aşază roşiile într-o formă de sufleu unsă. Se spală peştele, se şterge şi se taie cuburi. Se toacă usturoiul şi se căleşte în ulei. Se adaugă peştele şi se prăjeşte. Se stinge cu vin şi se adaugă brânza; se sărează, se piperează şi se umplu roşiile cu acest amestec.
Se taie 4 felii din ruloul cu verdeaţă; se repartizează pe roşii, care se coc apoi cca 15 min. Se ornează după fantezie.
Roşii umplute cu peşte
Pofta buna!