Rosii umplute cu praz si cascaval
PrinteazaRosii umplute cu praz si cascaval din: roşii, orez, praz, unt, cascaval, vin alb sec, verdeata, sare, piper.
Ingrediente:
- 8 roşii
- 6 linguri orez
- partea albă de la un praz
- 100 g unt
- 3 linguri caşcaval ras
- 50 ml vin alb sec
- verdeaţă, după gust
- sare
- piper
Mod de preparare:
In unt topit se pune prazul tăiat rondele. Se lasă să se călească 5 minute. Se pune orezul si se lasă încă ,5 minute să se umfle.
Se potriveşte gustul de sare si piper. Se lasă să se răcorească amestecul şi apoi se adaugă caşcavalul.
Se scobesc roşiile şi apoi se umplu cu orezul. Se aşază în tavă, miezul roşiilor se toacă mărunt şi se pune şi el în tavă.
Se adaugă vinul şi apă cât să fie roşiile untfert în lichid. Se dau la cuptor pentru 30 de minute. Se servesc cu verdeaţă.
Rosii umplute cu praz si cascaval
Pofta buna!