Rosii umplute cu salata de castraveti
PrinteazaRosii umplute cu salata de castraveti din: rosii, cartof, usturoi, castraveti, ardei grasi, ulei, otet, miere, sare, piper, marar.
Ingrediente:
- 6 rosii mijlocii
- 1 cartof fiert
- 4 catei de usturoi
- 3 castraveti tineri
- 2 ardei grasi
- 1 cescuta cu ulei
- 2 linguri cu otet
- 1 lingura cu miere
- sare
- piper macinat
- marar tocat
Mod de preparare:
Spălaţi castraveţii, tăiaţi-i felii, acoperiţi-i cu sare pentru 10 min, după care frecaţi-i uşor şi spălaţi-i cu apă rece.
Lăsaţi roşiile, spălate şi golite de miez, la scurs pe un prosop curat sau pe o sită, le întoarceţi, le umpleţi cu un miez tocat de roşie, usturoi tocat fin, un cartof fiert dat pe râzătoare sau tăiat felii subţiri, rondele de ardei şi castraveţi, totul amestecat bine şi condimentat cu un sos din ulei, oţet, sare, miere de albine, piper măcinat şi mărar tocat.
Aşezaţi roşiile umplute pe un platou şi lăsaţi-le în frigider 2 ore, apoi le scoateţi şi le serviţi cu pâine proaspătă, ca aperitiv sau ca fel de mâncare.
Pofta buna!