Rosii umplute cu spanac, seminte de pin si parmezan
PrinteazaRosii umplute cu spanac, seminte de pin si parmezan din: roşii mari, spanac proaspăt, seminţe de pin, usturoi, ulei de măsline, parmezan sau caşcaval, piper negru macinat, sare.
Ingrediente:
- 4-5 roşii mari
- 250 g spanac proaspăt
- 125 g seminţe de pin
- 1 căţel de usturoi
- 2 Va linguri ulei de măsline
- 125 g parmezan sau caşcaval
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Cureţi spanacul, îl speli şi îl laşi să se scurgă. îl mărunţeşti şi îl căleşti în 2 linguri ulei încins, la foc mediu, acoperit, pentru 2 minute, amestecând mereu.
Ridici capacul, amesteci şi laşi spanacul pe foc încă 1 minut. Scurgi spanacul şi îl scoţi într-un castron.
Prăjeşti puţin seminţele de pin într-o tigaie, fără ulei, la foc mic, amestecând mereu până capătă o culoare brun-aurie.
Speli roşiile şi le tai câte un căpăcel.
Cu ajutorul unei linguriţe, scoţi miezul roşiilor şi toci o parte din el.
Incorporezi în spanac seminţele de pin, miezul roşiilor tocat, usturoiul curăţat şi zdrobit, caşcavalul ras, sare şi piper după gust.
Aşezi roşiile într-un vas termorezistent uns cu ule- iur rămas şi le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc, mediu,, pentru aproximativ 15 minute. Le serveşti imediat, ca aperitiv.
Rosii umplute cu spanac, seminte de pin si parmezan
Pofta buna!
Pare a fi un fel de mancare foarte simplu si sanatos. De-abia astept sa-l incerc!