Rosii umplute cu spanac, seminte de pin si parmezan

Printeaza

Rosii umplute cu spanac, seminte de pin si parmezan din: roşii mari, spanac proaspăt, seminţe de pin, usturoi, ulei de măsline, parmezan sau caşcaval, piper negru macinat, sare.

Rosii umplute cu spanac, seminte de pin si parmezan

Ingrediente:

  • 4-5 roşii mari
  • 250 g spanac proaspăt
  • 125 g seminţe de pin
  • 1 căţel de usturoi
  • 2 Va linguri ulei de măsline
  • 125 g parmezan sau caşcaval
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare:

Cureţi spanacul, îl speli şi îl laşi să se scurgă. îl mărunţeşti şi îl căleşti în 2 linguri ulei încins, la foc mediu, acoperit, pentru 2 minute, amestecând me­reu.

Ridici capacul, ames­teci şi laşi spanacul pe foc încă 1 minut. Scurgi spa­nacul şi îl scoţi într-un cas­tron.

Prăjeşti puţin seminţele de pin într-o tigaie, fără ulei, la foc mic, ameste­când mereu până capătă o culoare brun-aurie.

Speli roşiile şi le tai câte un căpăcel.

Cu ajutorul unei linguriţe, scoţi miezul roşiilor şi toci o parte din el.

Incorporezi în spanac seminţele de pin, miezul roşiilor tocat, usturoiul curăţat şi zdrobit, caş­cavalul ras, sare şi piper după gust.

Aşezi roşiile într-un vas termorezistent uns cu ule- iur rămas şi le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc, mediu,, pentru aproximativ 15 minute. Le serveşti imediat, ca aperitiv.

Rosii umplute cu spanac, seminte de pin si parmezan

Rosii umplute cu spanac, seminte de pin si parmezan

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pare a fi un fel de mancare foarte simplu si sanatos. De-abia astept sa-l incerc!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.