Rosii umplute cu spanac si smantana din: spanac, ulei, unt, ceapa, smantana, rosii, delikat.
Ingrediente:
1/2 kg spanac 30 ml ulei sau 30 g unt 1 ceapa 150 g smnatana 8 rosii 2 linguriţe delikat
Mod de preparare:
Speli bine spanacul si il pui la fiert timp de 5 minute in 1/4 l apa clocotita, apoi scurgi spanacul in strecuratoare, pastrand apa.
Rastorni spanacul pe planseta si il toci. Intr-o cratita pui ceapa tocata cu uleiul si o calesti doar 1 minut.
Apoi adaugi spanacul si cate putin din apa in care a fost oparit.
Lasi sa fiarba la foc mic acoperit, pana se inmoaie bine. Cand spanacul este gata, apa trebuie sa fie bine scazuta.
Bati bine smantana cu o lingura de apa rece si o amesteci cu spanacul fierbinte, imediat dupa ce acesta a fost luat de pe foc.
Adaugi 2 linguriţe de delikat. Pastrezi mancarea la cald.
Speli rosiile şs le tai un capacel, pe care il lasi prins de ele intr-o parte, apoi le scoti miezul.
In momentul servirii, pui spanacul fierbinte in rosii.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rosii umplute cu sardele si usturoi din: rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, marar, paine, sardele, ulei, pesmet, pasta de rosii, sare, piper. Ingrediente: 10 roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi pătrunjel şi mărar verde 2 felii de pâine albă 1 cutie de sardele ulei 1 lingură de pesmet 1 lingură pastă de roşii sare piper […]
Rosii umplute cu quinoa din: rosii, quinoa, ton, ceapa, capere, patrunjel, oregano, coaja de lamaie, maioneza, mustar. Ingrediente: 4 rosii ½ cana quinoa 1 cutie ton 1 ceapa, tocata 2 linguri capere ½ cana patrunjel tocat 1 lingura oregano, tocat coaja de lamaie 1 lingura maioneza 2 lingurite mustar dijon Mod de preparare: Taiati […]
Pofta buna!
Fac si eu reteta asta 🙂 merita