Roşii umplute cu spanac
PrinteazaRoşii umplute cu spanac din: rosii, spanac, mustar, cas, oua, sare, piper si nucsoara.
Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu reducerea riscului de anumite boli.
Vitamina K si Calciul, doi nutrienti furnizati de rosii, sunt excelenti factori de fortificare si regenerare a tesutului osos. Licopenul s-a dovedit util in imbunatatirea masei osoase.
- 4 roşii mari cărnoase
- 400 g spanac proaspăt
- 1 lingură de muştar fin
- 150 g caş proaspăt
- 2 ouă
- sare şi piper
- un pic de nucşoară rasă
Mod de preparare:
Spălaţi spanacul şi gătiţi-l 10 min. la aburi. Pt. a elimina apa de prisos scurgeţi spanacul preparat la aburi într-o sită, după care îl tăiaţi.
Scoateţi din tomate “căpăcelele” (partea superioară). Scoateţi seminţele şi miezul. Săraţi cavitatea interioară a tomatelor.
Amestecaţi ouăle cu caşul proaspăt. Adăugaţi spanacul, amestecaţi, săraţi, piperaţi şi adăugaţi nucşoara rasă în amestecul obţinut.
Umpleţi roşiile cu acest amestec, puneţi-le capacul şi aşezaţi-le în castronul mare de la aparatul de gătit cu aburi.
Gătit la aburi pt. 20 min. Felul gătit se serveşte fierbinte la masă.
Roşii umplute cu spanac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rosii umplute cu spanac
o reteta foarte sanatoasa