Roşii umplute în stil african
PrinteazaO reteta delicioasa de rosii umplute in stil african din: bulgur, rosii, lamaie, praz, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, frunze de menta, patrunjel, sare, piper, salata verde, sare si piper.
- 150 g bulgur
- 8 roşii
- 1 lămâie
- 14 fir de praz
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 6-8 fire de civetă (sau frunze de ceapă verde)
- 4 frunze de mentă
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
pentru decor:
- 1 salată verde
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune bulgurul într-o oală cu apă clocotită cu o linguriţă de sare şi fierbe-l al dente (circa 25 de minute), apoi scurge-l bine şi răsfiră-l pe o tavă, ca să se răcească. Intre timp, spală roşiile, taie-le capacul, scobeşte-le cu ajutorul unei linguriţe, având grijă să nu le perforezi, şi păstrează miezul.
Toacă miezul roşiilor şi amestecă-l cu uleiul de măsline şi sare, după gust. Toacă prazul, civeta, menta şi pătrunjelul şi amestecă-le cu miezul roşiilor, apoi pune piper, după gust, şi adaugă zeama de la lămâie şi o linguriţă de coajă rasă de lămâie.
Amestecă toate ingredientele cu bulgurul răcit şi umple roşiile scobite cu această compoziţie.
Spală frunzele de salată şi taie-le fâşii subţiri, asezonea- ză-le cu ulei, sare şi piper, după gust, şi pune-le pe farfurii. Aşază deasupra roşiile umplute, decorează cu fâşiuţe de coajă de lămâie şi serveşte.
Roşii umplute în stil african
Pofta buna!