Roşii umplute în stil african

Printeaza

O reteta delicioasa de rosii umplute in stil african din: bulgur, rosii, lamaie, praz, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, frunze de menta, patrunjel, sare, piper, salata verde, sare si piper.

Ingrediente:Roşii umplute în stil african

  • 150 g bulgur
  • 8 roşii
  • 1 lămâie
  • 14 fir de praz
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 6-8 fire de civetă (sau frunze de ceapă verde)
  • 4 frunze de mentă
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

pentru decor:

  • 1 salată verde
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune bulgurul într-o oală cu apă clocotită cu o linguriţă de sare şi fierbe-l al dente (circa 25 de minute), apoi scurge-l bine şi răsfiră-l pe o tavă, ca să se răcească. Intre timp, spală roşiile, taie-le capacul, scobeşte-le cu ajutorul unei linguriţe, având grijă să nu le perforezi, şi păstrează miezul.

Toacă miezul roşiilor şi amestecă-l cu uleiul de măsline şi sare, după gust. Toacă prazul, civeta, menta şi pătrunjelul şi amestecă-le cu miezul roşiilor, apoi pune piper, după gust, şi adaugă zeama de la lămâie şi o linguriţă de coajă rasă de lămâie.

Amestecă toate ingredientele cu bulgurul răcit şi umple roşiile scobite cu această compoziţie.

Spală frunzele de salată şi taie-le fâşii subţiri, asezonea- ză-le cu ulei, sare şi piper, după gust, şi pune-le pe farfurii. Aşază deasupra roşiile umplute, decorează cu fâşiuţe de coajă de lămâie şi serveşte.

Roşii umplute în stil african

Roşii umplute în stil african

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.