Rețetă Tradițională Reinterpretată din: varza, quinoa, morcovi, ceapa, usturoi, ardei, ciuperci, ulei, boia, sare, piper, cimbru, bulion, apa. Ingrediente 1 varză mare, frunzele desfăcute 1 cană quinoa, spălată și scursă 2 morcovi medii, rasați 1 ceapă mare, tocată mărunt 3 căței de usturoi, zdrobiți […]
Rosii umplute cu ton si masline
PrinteazaRosii umplute cu ton si masline din: rosii, ton, ciuperci, castravete, masline, maioneza, ceapa, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 roşii potrivite
- 2 cutii ton bucăţi
- 2 ciuperci (champignon)
- 1 castravete proaspăt
- 10 măsline negre (fără sâmburi)
- 2-3 linguri maioneză
- 1 fir de ceapă verde
- câteva fire de pătrunjel verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rosii umplute cu ton si masline: Se aleg roşii foarte proaspete, tari, bine coapte, de mărime potrivită.
taie un căpăcel deasupra fiecăreia şi se scoate cu grijă pulpa. presară un praf de sare şi se lasă apoi la scurs cu gura în jos, într-o strecurătoare.
Intre timp, se amestecă tonul scurs cu ciupercile şi castravetele tocate foarte mărunt, 4-5 măsline tăiate cubuleţe, maioneza şi ceapa verde tăiată rondele subţiri.
condimentează, după gust, cu sare, piper şi pătrunjel.
amestecă uşor. umplu roşiile cu amestecul de ton şi se decorează cu felii subţiri de măsline. Se servesc ca aperitiv.
Pofta buna!
din: otet, usturoi, oregano, busuioc, tabasco, ulei de masline. Vinegreta cu Tabasco este o versiune inedită și plină de savoare a clasicului dressing de salată, care adaugă un strop de picant la orice fel de mâncare. Această variantă combină caracteristicile tradiționale ale unei vinegrete – o emulsie de ulei și oțet – […]