Roşii umplute vegetariene
PrinteazaRoşii umplute vegetariene
- 8 roşii
- 2 cepe
- 3 căţei de usturoi
- 1 conservă mare de ciuperci de Paris (aproximativ 400 g, scurse)
- 250 g de tofu
- ulei de măsline
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 3 albuşuri de ou
- 1 vârf de cuţit de plante aromatice de Provence
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi partea de sus a roşiilor, goliţi-le de miez cu ajutorul unei linguriţe şi păstraţi doar pulpa, punând-o la scurs într-o strecurătoare. Eliminaţi cât mai multe seminţe. Răsturnaţi roşiile şi lăsaţi-le să se scurgă.
Decojiţi ceapa şi usturoiul. Tocaţi ceapa şi tăiaţi usturoiul felii. Scurgeţi ciupercile, apoi tăiaţi-le foarte mărunt. Feliaţi şi brânza tofu. Incălziţi o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare. Căliţi ceapa, până se înmoaie de tot. Adăugaţi, către sfârşit, usturoiul.
Amestecaţi. încorporaţi brânza tofu şi continuaţi să căliţi timp de 2 minute, amestecând. Turnaţi ciupercile şi pătrunjelul. Lăsaţi să fiarbă timp de 1-2 minute, până se evaporă lichidul lăsat de ciuperci.
Adăugaţi, apoi, pulpa de roşii. Mai lăsaţi la foc încă 2 minute, amestecând cu o spatulă. Puneţi sare şi piper. Daţi deoparte într-o salatieră, lăsând să se răcească, încălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6).
Amestecaţi albuşurile de ou cu preparatul anterior, pentru a realiza umplutura. Umpleţi roşiile cu acest amestec.
Puneţi roşiile umplute într-un’vas uns cu ulei de măsline. Stropiţi cu ulei de măsline şi presăraţi plantele aromatice de Provence. Puneţi la cuptor şi lăsaţi aproximativ o oră.
Poftă bună!