Roşii umplute vegetariene

Printeaza

Roşii umplute vegetariene 

Ingrediente:Roşii umplute vegetariene

  • 8 roşii
  • 2 cepe
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 conservă mare de ciuperci de Paris (aproximativ 400 g, scurse)
  • 250 g de tofu
  • ulei de măsline
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • 3 albuşuri de ou
  • 1 vârf de cuţit de plante aromatice de Provence
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi partea de sus a roşiilor, goliţi-le de miez cu ajutorul unei linguriţe şi păstraţi doar pulpa, punând-o la scurs într-o strecurătoare. Eliminaţi cât mai multe seminţe. Răsturnaţi roşiile şi lăsaţi-le să se scurgă.

Decojiţi ceapa şi usturoiul. Tocaţi ceapa şi tăiaţi usturoiul felii. Scurgeţi ciupercile, apoi tăiaţi-le foarte mărunt. Feliaţi şi brânza tofu. Incălziţi o lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare. Căliţi ceapa, până se înmoaie de tot. Adăugaţi, către sfârşit, usturoiul.

Amestecaţi. încorporaţi brânza tofu şi continuaţi să căliţi timp de 2 minute, amestecând. Turnaţi ciupercile şi pătrunjelul. Lăsaţi să fiarbă timp de 1-2 minute, până se evaporă lichidul lăsat de ciuperci.

Adăugaţi, apoi, pulpa de roşii. Mai lăsaţi la foc încă 2 minute, amestecând cu o spatulă. Puneţi sare şi piper. Daţi deoparte într-o salatieră, lăsând să se răcească, încălziţi cuptorul la 180°C (treapta 6).

Amestecaţi albuşurile de ou cu preparatul anterior, pentru a realiza umplutura. Umpleţi roşiile cu acest amestec.

Puneţi roşiile umplute într-un’vas uns cu ulei de măsline. Stropiţi cu ulei de măsline şi presăraţi plantele aromatice de Provence. Puneţi la cuptor şi lăsaţi aproximativ o oră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.