Rosii umplute
PrinteazaRosii umplute
- 500 g ardei gras verde
- 3 fire de usturoi verde
- 12 roşii cărnoase
- sare, boia
preparare:
Pui ardeii la copt pe tablă. Când sunt gata, presari sare pe deasupra şi acoperi vasul cu un şervet, îi laşi aşa 10-15 minute. Se vor curăţa mult mai uşor. Cureti ardeii copţi, îndepărtezi cotorul, seminţele şi-i tai mărunt.
Cureţi usturoiul şi-l toci şi pe el mărunt, inclusiv partea mai verde. Tai capac la roşii şi le scobeşti. Pui miezul, tocat mărunt, într-un castron, împreună cu ardeii şi usturoiul.
Sărezi după gust, adaugi puţină boia şi 1-2 linguri de ulei. Amesteci bine, apoi umpli roşiile. Le pui căpăcelul, după care le aşezi într-o crăticioară cu apă şi ulei, cam 2 degete. Dai la cuptor 20 de minute, până se înmoaie roşiile.
Pofta buna!
Am facut recent o mancare de ardei umpluti. O sa fac acum rosii umplute dupa reteta voastra 🙂