Rosii uscate cu ierburi aromatice

Printeaza

Rosii uscate cu ierburi aromatice din: rosii, usturoi, capere, busuioc, oregano, ardei, cimbru.

Ingrediente:

  • 4 kg roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 3 frunze de busuioc
  • 2 fire oregano verde
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • 2 fire cimbru
  • 3 cuişoare
  • 1 linguriţă capere
  • 2 ardei iuţi tocaţi
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se spală şi se şterg bine roşiile, se taie în două şi se golesc de seminţe.

Se aşază pe tăvi de lemn cu partea scobită în sus; se acoperă cu tifon şi se ţin la soare timp de cel puţin o săptămână (noaptea se ţin în interior, ca să nu se depună roua pe ele).

Apoi se amestecă usturoiul opărit şi tocat cu dafin, busuioc, oregano, cimbru, cuişoare, capere şi ardei. Se aşază câte puţin din acest amestec pe fiecare jumătate de roşie uscată şi se transferă în borcane sterilizate.

Se toarnă ulei de măsline şi se închid etanş borcanele.

Se consumă după cel puţin două săptămâni.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.