Rosii cu usturoi
PrinteazaRosii cu usturoi din: rosii, usturoi, frunze de dafin, frunze de vita de vita, seminte de mustar, frunze de visin, sare grunjoasa, otet, piper boabe.
- 2 kg rosii din soiul cherry
- 2 capatani de usturoi
- 5-6 frunze de dafin
- 5-6 frunze de vita de vie
- 1 lingura semitne de mustar
- frunze de visin
- sare grunjoasa
- 100 ml otet la 1 l saramura
- 2 linguri piper boabe
Mod de preparare:
Desprindeţi roşiile de pe tulpiniţe şi spălaţi-le. Lăsaţi-le la scurs. Curăţaţi usturoiul. Fierbeţi apă, adăugând 100 ml oţet şi 1 lingură cu vârf de sare grunjoasă la 1 litru.
Aşezaţi în borcane mai întâi un strat de frunze de vită de vie.
Puneţi apoi câteva boabe de piper şi seminţe de muştar. Aranjaţi roşiile şi printre ele puneţi căţei de usturoi, frunze de vişin şi frunze de dafin.
Deasupra puneţi iar piper şi muştar şi acoperiţi cu un strat de frunze de viţă.
Turnaţi saramura fierbinte peste ingrediente. Legaţi borcanele sau închideţi-le cu capace ermetice şi puneţi-le la răcoare.
Rosii cu usturoi
Pofta buna!