O Bijuterie a Vinurilor Germane. Egon Müller Scharzhofberger Riesling este un vin emblematic din regiunea Mosel, Germania, recunoscut la nivel mondial pentru rafinamentul și complexitatea sa. Istoria și Tradiția Egon Müller Scharzhofberger Riesling Această cramă de familie, situată în orășelul Wiltingen, pe malul râului Saar, face parte dintr-o istorie viticolă ce […]
Rosii cu vinete si mozzarella
PrinteazaRosii cu vinete si mozzarella din: vinete, mozzarella, rosii, ulei de masline, oregano si usturoi.
Ingrediente:
- 2 vinete potrivite
- 1 bucata mozzarella de aproximativ 250 g
- 2 rosii mai mari
- ulei de masline
- oregano
- usturoi, dupa gust
Mod de preparare:
Vinetele se prepară cu tot cu coajă. Spală vinetele şi zvântă-le bine cu un şervet de hârtie, apoi taie-le felii pe lăţime şi sărează-le puţin.
Pune feliile între două tocătoare de lemn, cu o greutate deasupra, şi lasă-le la scurs aprox. 30 minute, ca să iasă zeama amară din ele.
Trece-le sub un jet de apă rece, zvântă-le din nou şi pune-le pe grătarul încins, până când se ru¬menesc bine pe ambele părţi.
Scoate-le pe o tavă, stropeşte-le cu ulei de măsline şi presa- ră-le cu puţin oregano. Dacă îţi place, poţi pune pe vinete şi puţin mujdei de usturoi.
Taie brânza în bucăţele şi pune câte puţin pe fiecare felie de vânătă. Spală roşiile, zvântă-le şi taie-le în rondele mai late, apoi scoate-le mijlocul, rezultând astfel nişte inele.
Aşază-le pe feliile de vinete cu brânză mozzarella. Serveşte-le ca aperitiv.
Rosii cu vinete si mozzarella
Pofta buna!
Egon Müller Scharzhofberger Riesling