Rosti de cartofi si hrean
PrinteazaO reteta de rosti de cartofi si hrean din: cartofi, ou, pasta de hrean, ceapa verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si smantana.
- 400 g cartofi fainosi, descojiti si dati pe razatoare
- 1 ou batut
- 1 lingura pasta de hrean
- 6 cepe verzi tocate fin
- sare si piper negru
- 1 lingura ulei de floarea-soarelui
Pentru ornat:
- patrunjel proaspat, tocat
Garnitura:
- 4 linguri smantana dulce semidegresata
Mod de preparare:
Se storc in mana cartofii rasi, apoi se pun intr-un castron. Se adauga oul, hreanul, ceapa verde, sare si piper si se mixeaza bine. Se incalzeste uleiul la foc potrivit intr-o tigaie mare care nu lipeste. Se pun 8 gramajoare in tigaie si se preseaza cu dosul lingurii, astfel incat sa se formeze turtite de 5 mm grosime.
Se frig turtitele 2-3 minute pe fiecare parte pana cand s-au intarit si s-au rumenit. Se pot face in doua transe ca sa nu se lipeasca. Se scurg foarte bine pe servete de bucatarie. Se servesc fierbinti, se stropesc cu smantana si se orneaza cu patrunjel.
Rosti de cartofi si hrean
Pofta buna!