Rosti cu cartofi, morcovi si chimen

Printeaza

Rosti cu cartofi, morcovi si chimen din: ceapă, morcovi, cartofi, ou, seminte de chimen, sare, piper negru macinat, ulei de masline, unt.

Ingrediente:Rosti_cu_cartofi_morcovi_si_chimen

  • 1 ceapă mică curăţată
  • 1-2 morcovi curăţaţi
  • 600 g cartofi curăţaţi
  • 1 ou mediu
  • 1 lingură cu seminţe de chimen
  • sare şi piper negru măcinat
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • 1 bucăţică de unt

 

 

 

Mod de preparare:

Rade ceapa, morcovii şi cartofii pe răzătoarea mare. Pune-le într-o sită şi stoarce-le.

Bate oul într-un castron, adaugă seminţele de chimen şi condimentele, apoi amestecă cu legumele,.

Incinge uleiul şi untul într-o tigaie cu diametrul de 20 cm. Când începe să sfârâie, pune tot amestecul şi presează-l.

Prăjeşte-l timp de 10 minute, la foc mediu.

Ai grijă să nu se lipească de tigaie.  Scoate plăcinta rezultată pe o hârtie pergament unsă cu ulei.

Mai poţi coace legu­mele în cuptor, la temperatură medie, timp de 15-20 minute, după ce în prealabil le-ai modelat cu ajutorul unui inel de la o formă de tort.

Serveşte plăcinta de legume cu pak choi (varză chinezească) sau verdeţuri de primăvară, pregătite astfel: încălzeşte 1 lingură de ulei de floarea-soarelui sau ulei de susan într-o tigaie wok.

Adaugă benzile albe de la tulpinile de pak choi şi prăjeşte pentru câteva minute.

Adaugă 1 catel de usturoi taiat in suvite, apoi varfurile verzi ale pak choi şi lasă-le pe foc până se ofilesc.

Aşază câteva frunze de verdeţuri peste rosti.

 

Rosti cu cartofi, morcovi si chimen

Rosti_cu_cartofi_morcovi_si_chimen

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.