Rosti cu cartofi, morcovi si chimen
PrinteazaRosti cu cartofi, morcovi si chimen din: ceapă, morcovi, cartofi, ou, seminte de chimen, sare, piper negru macinat, ulei de masline, unt.
- 1 ceapă mică curăţată
- 1-2 morcovi curăţaţi
- 600 g cartofi curăţaţi
- 1 ou mediu
- 1 lingură cu seminţe de chimen
- sare şi piper negru măcinat
- 1 lingură cu ulei de măsline
- 1 bucăţică de unt
Mod de preparare:
Rade ceapa, morcovii şi cartofii pe răzătoarea mare. Pune-le într-o sită şi stoarce-le.
Bate oul într-un castron, adaugă seminţele de chimen şi condimentele, apoi amestecă cu legumele,.
Incinge uleiul şi untul într-o tigaie cu diametrul de 20 cm. Când începe să sfârâie, pune tot amestecul şi presează-l.
Prăjeşte-l timp de 10 minute, la foc mediu.
Ai grijă să nu se lipească de tigaie. Scoate plăcinta rezultată pe o hârtie pergament unsă cu ulei.
Mai poţi coace legumele în cuptor, la temperatură medie, timp de 15-20 minute, după ce în prealabil le-ai modelat cu ajutorul unui inel de la o formă de tort.
Serveşte plăcinta de legume cu pak choi (varză chinezească) sau verdeţuri de primăvară, pregătite astfel: încălzeşte 1 lingură de ulei de floarea-soarelui sau ulei de susan într-o tigaie wok.
Adaugă benzile albe de la tulpinile de pak choi şi prăjeşte pentru câteva minute.
Adaugă 1 catel de usturoi taiat in suvite, apoi varfurile verzi ale pak choi şi lasă-le pe foc până se ofilesc.
Aşază câteva frunze de verdeţuri peste rosti.
Rosti cu cartofi, morcovi si chimen
Pofta buna!