Potato rosti din: ulei de masline, unt, cartofi, sare de mare, piper, rozmarin si usturoi. Potato rosti a fost una dintre vedetele anilor ’80. Cartofii trebuie tăiaţi beţişoare de mână sau cu o mandolină, dar nu e cazul să vă faceţi prea multe griji în ceea ce priveşte precizia. în final, cartofii trebuie să fie […]
Rosti de cartofi cu rozmarin
PrinteazaRosti de cartofi cu rozmarin din: cartofi, rozmarin, amidon, sare, piper, ulei de măsline extravirgin.
Ingrediente:
- 2 cartofi de dimensiuni medii
- 1 crenguţă de rozmarin
- 1 linguriţă de amidon
- sare
- piper
- ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi cartofii, apoi, cu ajutorul unei râzători, tăiaţi cartofii julienne în fire subţiri, stropiţi-i imediat cu ulei de măsline şi sare pentru a preveni înnegrirea.
Cartofii nu ar trebui să fie spălaţi, pentru că este necesar să-şi păstreze amidonul în timpul prăjirii (în acest scop, puteţi adăuga o lingură de amidon). Tocaţi mărunt rozmarin şi adăugaţi amestecului.
Intr-o tigaie non-aderentă turnaţi puţin ulei de măsline extravirgin şi cu o lingură formaţi mici cuiburi, care trebuie să se prăjească la foc mediu până se rumenesc şi sunt crocante (în medie, e suficient cam un minut pe fiecare parte sau mai mult – depinde de mărimea cuiburilor).
Continuaţi până când terminaţi tot amestecul.
Rosti de cartofi cu rozmarin
Pofta buna!
Pofta buna!