Rotiţe cu cremă de roşii crude
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de rotite cu crema de rosii crude din: rotite, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 300 g rotiţe (ruote)
pentru asezonare:
- 15 roşii
- 2 cepe
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 10 frunze de busuioc ierburi aromatice proaspete
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fierbe rotiţele în apă clocotită cu sare. Scurge-le, stropeş- te-le cu ulei să nu se lipească între ele şi lasă-le să se răcească. Taie roşiile rondele şi pune-le în blender cu ulei, ierburile aromatice, busuiocul şi mixează-le până când obţii o compoziţie omogenă.
Pune sare şi piper după gust şi asezonează pastele cu crema rece de roşii. Taie ceapa în rondele subţiri, pune-o peste paste şi serveşte imediat. Decorează cu busuioc
Varinate: Acest fel de mâncare se poate prepara şi în varianta caldă. Pentru aceasta, pune pastele imediat ce le-ai scurs de apă peste crema de roşii, obţinând astfel un preparat cald, dar răcoritor, în acelaşi timp, datorită utilizării ierburilor aromatice proaspete şi uleiului crud. Este un preparat care se pregăteşte mai ales vara, folosind roşii proaspete, cărnoase şi aromate.
Rotiţe cu cremă de roşii crude
Poftă bună!