Rotiţe cu cremă de roşii crude

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de rotite cu crema de rosii crude din: rotite, rosii, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:Rotiţe cu cremă de roşii crude

  • 300 g rotiţe (ruote)

pentru asezonare:

  • 15 roşii
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 10 frunze de busuioc ierburi aromatice proaspete
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Fierbe rotiţele în apă clocotită cu sare. Scurge-le, stropeş- te-le cu ulei să nu se lipească între ele şi lasă-le să se răcească. Taie roşiile rondele şi pune-le în blender cu ulei, ierburile aromatice, busuiocul şi mixează-le până când obţii o compoziţie omogenă.

Pune sare şi piper după gust şi asezonează pastele cu crema rece de roşii. Taie ceapa în rondele subţiri, pune-o peste paste şi serveşte imediat. Decorează cu busuioc

Varinate: Acest fel de mâncare se poate prepara şi în varianta caldă. Pentru aceasta, pune pastele imediat ce le-ai scurs de apă peste crema de roşii, obţinând astfel un preparat cald, dar răcoritor, în acelaşi timp, datorită utilizării ierburilor aro­matice proaspete şi uleiului crud. Este un preparat care se pregăteşte mai ales vara, folosind roşii proaspete, cărnoase şi aromate.

Rotiţe cu cremă de roşii crude

Rotiţe cu cremă de roşii crude

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.