Rotite de ciocolata si portocale
PrinteazaRotite de ciocolata si portocale din: faina, unt, zahar pudra, portocala,cacao, zahar pudra, ou.
- 150 g făină
- 100 g unt nesărat, rece
- 4 linguri cu zahăr pudră
- coaja rasă fin de la 1 portocală plus
- 2 linguri cu suc de portocale
Pentru aluatul de ciocolata:
- 150 g făină
- 100 g unt nesărat, rece
- 20 g cacao
- 4 linguri cu zahăr pudră
- 1 albuş de ou, mediu
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la foc mediu sau la 190°C.
Pentru a face aluatul de portocale, pune făina într-un castron şi adaugă untul. Freacă untul cu făina, cu degetele, până obţii o compoziţie asemănătoare pesmetului. Presară zahărul pudră şi coaja de portocală. Adaugă sucul de portocală şi omogenizează.
Pentru a pregăti aluatul de cacao, pune făina într-un castron şi adaugă untul. Amestecă cu degetele, până obţii aluatul ca de pesmet. Adaugă cacao şi zahărul pudră. Amestecă, apoi adaugă albuşul de ou bătut. Frământă până obţii un aluat.
Rulează ambele aluaturi pe o suprafaţă presărată cu făină, până obţii două rulouri de aceeaşi dimensiune (aprox. 5 cm grosime). Aşază ruloul de ciocolată deasupra celui de portocale, apoi rulează-le împreună, presându-le puţin. Taie marginile neregulate. Cu un cuţit ascuţit, taie rondele de 1 cm grosime.
Pune rondelele într-o tavă şi coace-le 12-15 minute, până când prind o culoare aurie. Scoate-le din tavă şi lasă-le să se răcească.
Pofta buna!