Rozete cu ciocolata si piper rosu
PrinteazaRozete cu ciocolata si piper rosu: unt, nes, sare, zahar pudra, zahar vanilat, ou, faina, cacao, piper rosu.
- 100 g unt
- 2 linguriţe nes
- 1 praf de sare
- 150 gzahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 ou
- 200 g făină
- 3 linguri cacao
- 2 prize piper roşu măcinat
Mod de preparare:
Dizolvi nesul într-o lingură de apă fierbinte. Mixezi într-un bol untul moale, sarea, zahărul şi zahărul vanilinat.
In spuma rezultată încorporezi pe rând nesul, 1 lingură cacao, piperul roşu, oul şi făina cernută.
După ce ai omogenizat aluatul, îl pui într-un cornet cu şpriţ mai larg şi faci rozete în tava tapetată cu hârtie de copt.
Laşi între ele distanţe de 5 cm, deoarece se lăţesc la copt. Dacă ai un aparat special pentru şpriţat aluatul, îl poţi folosi.
Le coci 10 minute, în cuptorul preîncălzit, la foc mediu.
Laşi rozetele să se răcească pe un grilaj şi le presari cu un strat fin de cacao.
Le poţi păstra cel mult două săptămâni, în cutii metalice.
Rozete cu ciocolata si piper rosu
Pofta buna!