Rozete cu gem
PrinteazaO reteta de rozete cu gem, oua, margarina, vanilie, coaja de lamaie si ulei.
- două kg făină albă
- un kilogram zahăr
- 10 ouă
- un kilogram margarină
- vanilie
- coajă de lămîie
- 30 g bicarbonat
- 500 g arahide
- 300 g gem
- ulei
Mod de preparare:
Din opt ouă, făină, zahăr, margarina, vanilie, coajă de lămîie şi bicarbonat se frămîntă un linzer obişnuit. Se întinde o foaie de un centimetru grosime şi se taie în forme rotunde.
Bucăţile obţinute se împart în două părţi, iar uneia din părţi i se face un orificiu la mijloc. Aceste bucăţi cu orificiu se ung cu ulei, se dau prin ouăle rămase şi se presează în arahide măcinate dur.
Se pun la copt pe tăvi de metal. După răcire, pe partea fără orificiu se pune gemul şi se aplică bucata presată în arahide.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- rozete cu gem