Rubarbă şi pere
PrinteazaO reteta de rubarba si pere din: pere, rubarba, zahar, suc si coaja de portocala, faina integrala, unt rece, zahar brun, fulgi de ovaz si amestec de cereala.
- 3 pere coapte
- 600 g de rubarbă
- 100 g zahăr brun-auriu, pudră
- sucul si coaja rasă fin de la o portocală
- 200 g de făină integrală
- 200 g de unt rece, cubuleţe
- 140g de zahăr brun, pudră
- 50 g de muşii sau fulgi de ovăz
- 25 g amestec de cereale
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pentru glazură, se amestecă toate ingredientele şi se sfărâmă între degete până se obţine un aluat care se dă la rece.
Se curăţă perele de coajă şi se taie în bucăţi mari, apoi se taie rubarba în bastonaşe de mărimea unui deget.
Se răstoarnă într-un vas termorezistent şi se amestecă împreună cu zahărul, coaja şi sucul de portocală. Se toarnă glazura deasupra şi se coace aprox. 40 de minute, până se rumeneşte şi apar bule în părţile laterale.
Se lasă să se răcorească 5 minute; se răstoarnă în boluri şi se serveşte cu cremă de vanilie, cremă custard sau îngheţată.
Rubarbă şi pere
Pofta buna!