Rubarba, portocale si ghimbir in crusta
PrinteazaO reteta de rubarba, portocale si ghimbir in crusta din: portocala, rubarba, ghimbir, zahar pudra, faina, unt, zahar brun, fulgi de ovaz si crema de lapte cu oua.
- 1 portocala mare
- 450 g rubarba taiata in felii de 2,5 cm
- 2 lingurite radacina de ghimbir, tocata
- 1-2 linguri zahar pudra
Pentru crusta:
- 125 g faina alba
- 75 g unt semidegresat rece si taiat in cuburi
- 25 g zahar tos brun
- 50 g fulgi de ovaz
Garnitura:
- Crema de lapte cu oua
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade. Se rade fin 1 lingurita de coaja de portocala si se lasa deoparte. Apoi se curata de coaja portocala, indepartand pielitele albe si se desface in felii, taindu-le pe cele mari in jumatati.
Se pun bucatile de portocala intr-o tava de placinta, se adauga rubarba, ghimbirul si zahar pudra dupa gust. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptor 15 minute.
Intre timp, se pregateste aluatul pentru crusta. Se pun faina, untul si zaharul tos brun intr-un castron si se amesteca cu mana sau 10-15 secunde cu mixerul, obtinand un amestec sfaramicios. Se adauga fulgii de ovaz si coaja de portocala pusa deoparte.
Se scoate folia de aluminiu de pe tava cu fructe si se presara aluatul deasupra. Tava se pune din nou in cuptor, neacoperita de aceasta data si se coace 25-30 de minute pana cand aluatul devine crocant si capata o culoare aurie.
Prajitura trebuie lasata sa se raceasca lent, apoi se serveste cu crema calda de lapte cu oua.
Rubarba, portocale si ghimbir in crusta
Pofta buna!