Rucola cu frigărui de carnaţi
PrinteazaO reteta de rucola cu frigarui de carnati din: rucola, ciuperci, ardei grasi, rosii, carnati, sunca afumata, cimbru, ulei de masline, ceapa, otet din vin alb, sare, piper si parmezan.
- 200 g rucola
- 200 g ciuperci champignon
- 2 ardei graşi roşii
- 250 g roşii
- 4 carnaţi (a 100 g)
- 100 g şuncă afumată
- 4 crenguţe cimbru
- 6 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă
- 2 linguri oţet din vin alb
- sare
- piper
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
Pregătiţi rucola, ciupercile şi legumele. Tăiaţi ardeiul în patru. Tăiaţi cârnaţii rondele mai mari, iar şunca bucăţi. Spălaţi cimbrul şi culegeţi-i frunzuliţele. Infigeţi pe rând în 8 frigărui cârnaţii, ciupercile, ardeiul şi şunca şi prăjiţi-le în 2 linguri de ulei cca. 10 minute, până devin crocantă în ultimele minute presăraţi frunzele de cimbru.
Intre timp, tăiaţi rucola bucăţi, iar roşiile felioare. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cuburi. Amestecaţi oţetul, sarea, piperul şi restul de ulei de măsline. Amestecaţi totul într-un bol.
Aşezaţi apoi salata pe farfurii, adăugaţi câte două frigărui cu şuncă şi cârnaţi, iar înainte de servire presăraţi puţin parmezan.
Rucola cu frigărui de carnaţi
Poftă bună!