Rulada cu afine si crema de branza
PrinteazaRulada cu afine si crema de branza din: oua, zahar, faina, amidon, foi de gelatina, apa, crema de brânză, afine, frisca, zahăr vanilat.
Afinele sunt un pachet de antioxidanţi, numiţi antocianine, care previn acţiunea radicalilor liberi de la nivelul matricei celulelor de colagen, prevenind lezarea ţesuturilor care pot conduce la apariţia cataractei, glaucomului, varicelor, hemoroizilor, afecţiunilor cardiovasculare şi cancerului.
- 3 ouă
- 80 g zahăr
- 50 g faină
- 50 g amidon
Pentru umplutură:
- 4 foi gelatină
- 2oo ml apa
- 250 g crema de brânză
- 150 g zahăr
- 200 g afine
- 100 ml frişcă
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Bati galbenusurile cu jumatate din zahar, iar albusurile cu cealalta jumatate, apoi le amesteci.
Incorporezi faina cu amidonul, torni intr-o tava unsa si tapetata si coci in cuptorul preincalzit 20 de minute.
Rastomi pe o hartie de copt si lasi racit.Inmoi gelatina in 200 ml apa rece, amesteci crema de branza cu zaharul.
Fierbi 2/3 din afine cu 50 ml apa, lasi la race, amesteci cu gelatina inmuiata sitorni peste crema de branza.
Intinzi totul pe blat, rulezi cu ajutorul hartiei de copt si dai la rece. Bati zaharul vanilat cu frica si adaugi restul de afine.
Ungi rulada cu amestecul de frisca si decorezi cu afine.
Rulada cu afine si crema de branza
Pofta buna!