Ruladă albă cu zmeură

Printeaza

O reteta de rulada alba cu zmeura din: oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, amidon, foi de gelatina, zmeura si frisca.

Ingrediente:Ruladă albă cu zmeură

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilinat
  • sare
  • 90 g făină
  • 45 g amidon
  • 5 foi gelatină
  • 300 g zmeură
  • 500 g frişcă

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 170 °C. Se separă ouăle; se bat albuşurile.

Gălbenuşurile se bat la bain-marie cca 5 min., cu zahăr tos, 1 plic zahăr vanilinat, 1 praf de sare şi 4 linguri apă fierbinte.

Se pun deasupra albuşurile bătute, se adaugă făina amestecată cu amidon şi se omogenizează bine.

Se aşază compoziţia pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 18-20 min.

Se răstoarnă blatul pe un prosop de bucătărie presărat cu zahăr; se desprinde hârtia de pe fund şi se rulează blatul în prosop.

Se lasă să se răcească. 2 Se înmoaie gelatina în apă rece.

Frişca se bate puţin cu restul de zahăr vanilinat.

Se dizolvă gelatina la foc moale şi se înglobează în frişcă; se bate încă o dată.

Se derulează blatul şi se unge cu frişcă; se repartizează deasupra boabe de zmeură.

Se rulează la loc şi se dă la frigider cca 2 ore. Se decorează cu ciocolată şi fructe

Ruladă albă cu zmeură

Ruladă albă cu zmeură

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.