Ruladă albă cu zmeură
PrinteazaO reteta de rulada alba cu zmeura din: oua, zahar, zahar vanilat, sare, faina, amidon, foi de gelatina, zmeura si frisca.
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilinat
- sare
- 90 g făină
- 45 g amidon
- 5 foi gelatină
- 300 g zmeură
- 500 g frişcă
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 170 °C. Se separă ouăle; se bat albuşurile.
Gălbenuşurile se bat la bain-marie cca 5 min., cu zahăr tos, 1 plic zahăr vanilinat, 1 praf de sare şi 4 linguri apă fierbinte.
Se pun deasupra albuşurile bătute, se adaugă făina amestecată cu amidon şi se omogenizează bine.
Se aşază compoziţia pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 18-20 min.
Se răstoarnă blatul pe un prosop de bucătărie presărat cu zahăr; se desprinde hârtia de pe fund şi se rulează blatul în prosop.
Se lasă să se răcească. 2 Se înmoaie gelatina în apă rece.
Frişca se bate puţin cu restul de zahăr vanilinat.
Se dizolvă gelatina la foc moale şi se înglobează în frişcă; se bate încă o dată.
Se derulează blatul şi se unge cu frişcă; se repartizează deasupra boabe de zmeură.
Se rulează la loc şi se dă la frigider cca 2 ore. Se decorează cu ciocolată şi fructe
Ruladă albă cu zmeură
Pofta buna!