Fasole Bătută – Tradiție și Savoare în Bucătăria Românească din: fasole boabe, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, frunze de dafin, usturoi, boia dulce. Descoperiți rețeta autentică de fasole bătută, un preparat tradițional românesc cu o istorie bogată și o savoare inegalabilă. Această rețetă este nu doar un tribut adus bucătăriei românești, dar și […]
Rulada de antricot cu fasole
PrinteazaRulada de antricot cu fasole
Ingrediente:
- 1 kg antricot de vacă
- 250 g carne tocată de vacă
- 1 ceapă mare
- piper
- cimbru
- 2 ouă
- 200 g fasole boabe
- 250 ml suc de roşii
Mod de preparare:
Rulada de antricot cu fasole: Antricotul de vacă se taie pe jumătate, apoi se bate cu ciocanul de şniţele, se condimentează, se adaugă carnea tocată, care a fost în prealabil amestecată cu condimentele, ouăle, fasolea boabe fiartă şi scursă de apă.
Se rulează, se leagă cu sfoară sau se înfăşoară într-o folie de aluminiu şi se introduce la cuptor la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.
Când este aproape gata se adaugă sucul de roşii, pe care condimentăm. Un pahar cu vin va da aroma spe cifică preparatului. Se serveşte cu garnitură de tăieţei fierţi, pilaf de orez, cartofi natur.
Pofta buna!
Fasole Bătută – Tradiție și Savoare în Bucătăria Românească