Rulada aperitiv cu crema de branza
PrinteazaRulada aperitiv cu crema de branza din: oua, morcovi, unt, lapte, faina, sare, seminte de susan, branza, marar, ardei, masline, nuci.
Pentru blat:
- 3 oua
- 2 morcovi
- 70 g unt
- 1 ceasca lapte
- 3 linguri faina
- 1 praf sare
- seminte de susan
Pentru umplutura:
- 350 g brânză de vaci
- 1 legătură mărar
- 1 ardei capia roşu
- 10-15 măsline
- câteva nuci tocate
Mod de preparare:
Topeşti untul într-o cratiţă şi adaugi făina. Amesteci bine, cu o lingură de lemn, apoi adaugi laptele călduţ şi un praf de sare.
Mixezi energic, ca să nu se formeze cocoloaşe, lei vasul de pe foc, laşi să se răcească, apoi adaugi pe rând cele 3 gălbenuşuri, morcovul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici si albuşurile bătute spumă.
Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă bine cu ulei.
Coci blatul la foc mediu, până se desprinde de margini. Răstorni blatul copt pe un prosop umed si rulezi atent.
Mixezi branza cu măslinele.
Derulezi aluatul, ungi suprafaţa ruladei cu brânză, apoi presari mărar verde tocat şi deasupra presari nuci şi cubuleţe de ardei. Rulezi cu atenţie şi păstrezi rulada la rece.
Inainte de a o porţiona, o treci prin mărar şi seminţe de susan.
Pofta buna!