Rulada aperitiv cu soia si nuci
PrinteazaRulada aperitiv cu soia si nuci din: faina, margarina, sifon, praf de copt, concentrat de legume, soia granule, nuca, ceapa, paturnjel, faina, sare, piper, ulei, rosie.
- 700 g făină
- 1 pachet margarina
- 1 cană sifon
- 1/2 plic praf de copt
- 1 linguriţă concentrat cu gust de legume
Pentru umplutură:
- 1 pachet soia granule
- 1 pahar nucă măcinată
- 2-3 cepe
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lingură făină
- sare
- piper
- ulei
- 1 roşie potrivită
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa:
Amesteci făina cu margarina, concentratul de legume, sifonul şi praful de copt şi frămânţi până obţii un aluat potrivit de tare şi elastic. Acoperi aluatul şi-l laşi să se odihnească timp de o oră.
Pregăteşti umplutura aşa:
Fierbi soia în apă clocotită, timp de 20-25 de minute, o strecori şi o dai la rece. Amesteci soia cu nuca măcinată, verdeaţa tocată, sare şi piper, după gust. Ceapa tăiată mărunt o căleşti în ulei şi, când este gata, o amesteci în compoziţia de soia, împreună cu făina. Impărţi aluatul în două şi întinzi două foi.
Pui pe fiecare foaie jumătate din compoziţie, rulezi şi aşezi ruladele într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Ungi ruladele cu zeama de la roşie (capătă luciu de la copt). Coci ruladele 50-60 de minute, la foc potrivit.
Rulada aperitiv cu soia si nuci
Pofta buna!