Rulada aperitiv cu spanac
PrinteazaRulada aperitiv cu spanac din: spanac, oua, smantana, sare, piper, branza, masline, sunca, unt.
Pentru blat:
- 200 g spanac
- 2 ouă
- 2 linguri smântână
- sare
- piper
Pentru umplutură:
- 150 g cremă de brânză
- câteva măsline fără sâmburi
- 5 felii şuncă presată
- 30 g unt
Mod de preparare:
Spanacul se dă într-un clocot, se scurge şi se toacă, apoi se pune pe foc într-o crăticioară fără grăsime. Se lasă amestecând până când devine uscat.
Se trage de pe foc, se lasă puţin să se răcească, apoi se amestecă uşor cu smântână, gălbenuşurile, sarea şi piperul.
Se bat albuşurile spumă şi se adaugă, apoi amestecul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la copt, după care se scoate.
Se umple aluatul cu crema de brânză, untul, măslinele şi feliile de şuncă presată, se rulează şi se dă la rece pentru o oră.
Rulada aperitiv cu spanac
Pofta buna!