Rulada-aperitiv umpluta cu crema de branza
PrinteazaRulada-aperitiv umpluta cu crema de branza din: oua, ulei, smantana, faina, praf de copt, pasta de ardei rosu, sare, telemea, spanac, crema de branza, sunca de Praga.
Pentru aluatul roşu:
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 1 lingură smântână
- 13 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 40 g pastă de ardei roşu
- sare
Pentru aluatul galben:
- 2 ouă
- 13 g făină
- 2 linguri ulei
- 1 lingură smântână
- 40 g telemea de vacă, rasă fin
- 1 linguriţă praf de copt
- sare
Pentru aluatul verde:
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 13 g făină
- 1 lingură smântână
- 1 linguriţă praf de copt
- 35 g spanac fiert tocat
- sare
Pentru umplutură:
- 2 cutii cremă de brânză pufoasă, cu roşii şi busuioc
- 150 g şuncă de Praga
Mod de preparare:
Pentru fiecare dintre cele 3 aluaturi, mixezi albuşurile spumă, cu un praf de sare, iar gălbenuşurile cu uleiul, în pasta de gălbenuşuri, adaugi smântână şi făina amestecată cu praful de copt.
Incorporezi ingredientul generator de culoare, respectiv pasta de ardei, telemeaua sau spanacul, apoi spuma de albuşuri şi omogenizezi uşor. Tapetezi cu hârtie de copt tava aragazului şi torni pe diagonală cele trei compoziţii, în benzi de diferite culori.
Introduci blatul în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 10-15 minute.
Răstorni blatul copt pe un prosop umed şi îl rulezi. Când se răceşte, îl ungi cu brânza, aşezi deasupra felii subţiri de şuncă şi o păstrezi în frigider cel puţin 2 ore.
Pofta buna!