Rulada cu aroma de limoncello

Printeaza

Rulada cu aroma de limoncello din: oua, faina, zahar, coaja de lamaie, lichior limoncello, galbenusuri, unt, apa, gelatina, frisca zahar pudra.

Ingrediente pentru baza de ruladă:Rulada cu aroma de limoncello

  • 5 ouă
  • 100 g făină
  • 140 g zahăr
  • coajă rasă de lămâie
  • 50 ml lichior Limoncello

Ingrediente pentru cremă:

  • 12 gălbenuşuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 20 ml apă
  • 20 g gelatină
  • 100 ml lichior Limoncello
  • 350 ml friscă
  • 30 g zahăr pudră

Ingrediente pentru sirop:

  • 50 ml apă
  • 50 ml lichior Limoncello
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Pregăteşti baza ruladei, separi ouăle, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi adaugi coaja rasă de lămâie, apoi lichiorul în fir subţire, mixând bine.

Baţi spumă nu prea tare albuşurile, apoi le încorporezi în amestecul de gălbenuşuri cu zahăr, cu mişcări de jos în sus, apoi încorporezi şi făina cernută, cu mişcări uşoare de jos în sus.

Torni aluatul într-o tavă dreptunghiulară unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt.

Nivelezi cu o spatulă şi dai tava în cuptorul preîncălzit la 220°C, timp.de 6-7 minute. Imediat după coacere scoţi foaia de ruladă, cu tot cu hârtia de copt şi o aşezi pe planul de lucru.

Pui deasupra un strat de zahăr granulat şi acoperi cu folie alimentară de plastic. Laşi apoi să se răcească.

Pregăteşti crema, înmoi gelatina în apă rece, într-o crăticioară încălzeşti apa cu zahărul, razi coajă de lămâie, laşi să dea în clocot şi pul lichiorul.

Intre timp mixezi gălbenuşurile, pui peste ele siropul care a dat în clocot şi omogenizezi.

Iei oala de pe foc, torni crema în crăticioara unde a fiert siropul şi laşi să fiarbă 2-3 minute, iei crăticioara de pe foc, adaugi gelatina scursă şi amesteci.

Torni crema într-un vas larg şi nu prea înalt, acoperi cu folie de plastic şi laşi la răcit, apoi dai crema la frigider.

Pregăteşti siropul, pui la fiert apa, zahărul şi lichiorul şi laşi să dea în clocot.

După ce crema s-a întărit, o pasezi în blender cu untul. Baţi frişca cu zahărul, pe care o amesteci apoi cu crema.

Foaia de ruladă răcită o însiropezi puţin şi întinzi deasupra jumătate din crema pregătită, lăsând ia margine 1 cm liber, apoi rulezi, îndepărtezi folia de plastic, pui rulada pe platoul de servit şi decorezi cu crema rămasă, pusă într-un poş cu vârf stelat şi cu felii de lămâie.

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.