Rulada aromata cu carne
PrinteazaRulada aromata cu carne din: carne, cascaval, usturoi, vin, smantana, ceapa, oua, sare, piper, ulei.
- 4 felii de carne
- 4 linguri caşcaval ras
- 3 linguri ceapă tocată
- 3 căţei de usturoi
- 250 ml vin alb
- 200 g smântână
- 3 gălbenuşuri
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 linguriţă concentrat de legume
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Se bate carnea ca pentru şniţele, se presară sare, piper, usturoi tocat şi caşcaval ras. Se rulează, se leagă cu aţă şi se prăjesc ruladele în ulei. Se adaugă concentratul de legume, vinul şi cepele tăiate mărunt.
Se scot rulourile şi se pune în sosul rămas 1/2 din cantitatea de smântână; se mai fierbe 5 minute. Se ia vasul de pe foc, se adaugă restul de smântână amestecată cu gălbenuşuri, sare, piper şi lămâie.
Se îndepărtează aţele de la rulouri şi se aşază pe un platou, cu sos.
Pofta buna!