Punch cu Vodcă și Căpșuni – Rețetă Răcoritoare pentru Petreceri. Ușor de preparat și adaptabilă după gusturi, punch-ul de vodcă cu căpșuni este ideal pentru a fi servit în zilele călduroase de vară sau în serile de weekend cu prietenii. Ingrediente: 500 g căpșuni proaspete, tăiate felii 200 ml vodcă 500 ml suc de portocale […]
Rulada cu banana si frisca
PrinteazaRulada cu banana si frisca din: oua, zahar, faina, ulei, ciocolata, budinca, lapte, frisca, gelatina, banane.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 1 lingură ulei
- 100 g ciocolată cu 50% conţinut minim de cacao
- 1 plic praf de budincă cu gust de cacao
- 400 ml lapte
- 4 linguri zahăr
- 150 ml frişcă
- 10 g gelatină
Pentru decorare:
- 200 ml frişcă
- 6-7 banane
- 2 linguri ornamente de ciocolată
Mod de preparare:
Rulada cu banana si frisca: separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile amestecate cu uleiul şi se încorporează făina.
Compoziţia se pune într-o tavă de mărimea 25×35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se coace cca 15 minute la 180 de grade. Foaia coaptă se presară cu făină, se trage hârtia de copt şi se rulează împreună cu ea.
fierbe budinca cu laptele şi cu zahărul, se adaugă ciocolata şi se amestecă până când se topeşte, apoi se acoperă cu folie şi se lasă la răcit.
Gelatina se înmoaie în apă, se încălzeşte puţin, iar frişca se bate. amestecă gelatina în crema de budincă şi se încorporează şi frişca.
desface foaia, se aşază într-o formă de cozonac, se umple cu cremă, marginile foii se îndoaie peste cremă. în locul rămas neacoperit se pun bananele pe lungime.
Rulada se pune la rece pentru o noapte, după care se răstoarnă pe o tavă. decorează cu frişcă bătută, ornamente de ciocolată si banane.
Pofta buna!