Ruladă de bezea cu dulceaţă

Printeaza

Ruladă de bezea cu dulceaţă din: physalis, mandarine, esenta de vanilie, zahar gelifiant, lichior de portocale, albusuri, zahar, amidon, mascarpone.

Ingrediente:Rulada_de_bezea_cu_dulceata

dulceata de physalis:

  • 160 g physalis
  • 4 mandarine
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 baton de scortisoara
  • 80 g zahar gelifiant
  • 1/2 lingurita lichior de portocale

in plus:

  • 4 albusuri
  • 75 g zahar
  • 10 g amidon
  • 300 g mascarpone

 

Mod de preparare:

Se pregătesc fructele de physalis şi se taie sferturi. Se stoarce sucul de mandarine.

Se măsoară 60 ml de suc şi se dau în clocot cu physalis, vanilie, scorţişoară, zahăr gelifiant şi lichior. Se fierb cca 3 min., amestecând.

Se încinge cuptorul la 200°C. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se bat albuşurile şi se adaugă 80 g zahăr.

Se bate mai departe până ce se obţine o compoziţie de bezea. Se înglobează amidonul.

Se aşază compoziţia în tavă sub forma unui dreptunghi (22 x 32 cm) şi se coace 10-12 min.

Se răstoarnă bezeaua pe un prosop de bucătărie pudrat cu zahăr, se desprinde hârtia de pe fund şi se lasă să se răcească.

Se repartizează deasupra 250 g dulceaţă şi mascarpone; se rulează şi se ornează după fantezie.

Ruladă de bezea cu dulceaţă

Rulada_de_bezea_cu_dulceata

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Vreau si eu din rulada asta

  2. Vreau sa gust si eu din rulada asta, inainte sa ma apuc de ea 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.