Rulada de biscuiti cu stafide si cocos

Printeaza

Rulada de biscuiti cu stafide si cocos din: biscuiţi, cacao, gem de portocale, esenta de rom, unt, zahar vanilinat, lapte, praf pentru budincă cu gust de vanilie, păstaie de vanilie, unt, fulgi de cocos, stafide, ciocolată de menaj, ulei.

 

Ingrediente:

  • 500 g biscuiţi fin măcinaţi
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri gem de portocale
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 100 g unt
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 200 ml lapte

Pentru cremă:

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri praf pentru budincă cu gust de vanilie
  • 1 păstaie de vanilie
  • 50 g unt
  • 150 g fulgi de cocos
  • 3 linguri stafide

Pentru glazură:

  • 1 lingură ulei
  • 100 g ciocolată de menaj

Mod de preparare:

Pentru cremă, fierbi păstaia de vanilie în 200 ml lapte. Amesteci praful de budincă împreună cu laptele rece rămas şi le adaugi în laptele fierbinte din care ai scos păstaia de vanilie.

Amesteci energic, până se îngroaşă, apoi iei vasul de pe foc şi încorporezi fulgii de cocos. Când crema e călduţă, pui untul şi stafidele şi omogenizezi.

Amesteci într-un castron biscuiţii; cacaua şi zahărul. Torni laptele călduţ şi omogenizezi, apoi încorporezi esenţa de rom, untul moale şi gemul de portocale.

Impărţi această compoziţie în două părţi egale, pe care le întinzi sub forma unor dreptunghiuri groase de 5 mm, pe o hâr­tie de copt unsă ori presărată cu zahăr pudră.

Intinzi crema răcită peste stratul cu biscuiţi şi rulezi cu ajutorul foliei.

Păstrezi ruladele în frigider pentru 2 ore. Le decorezi cu ciocolată topită la bain-marie împreună cu uleiul. Le tai în felii groase de 2-2 1/2 cm.

Rulada de biscuiti cu stafide si cocos

Rulada_de_biscuiti_cu_stafide_si_cocos

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.