Rulada cu branza sarata, cartofi si mac
PrinteazaRulada cu branza sarata, cartofi si mac din: făină (ungurească), untura de porc, oua, drojdie, iaurt, otet, sare, brânză sărată, cartofi, mărar, mac, susan.
Ingrediente:
- 1 kg făină (ungurească)
- 2 linguri untură de porc
- 1-2 ouă
- drojdie cât o nucă
- 500 ml iaurt
- 3-4 linguri oţet
- 1 lingură sare de bucătărie
Pentru umplutură:
- 500 g brânză sărată
- 2-3 cartofi fierţi
- 1 ou
- mărar
- mac, susan
Mod de preparare:
Freci făină cu 2 linguri pline cu untură de porc solidă, apoi adaugi 1-2 ouă, drojdie cât o nucă, dizolvată în iaurt, plus 3-4 linguri oţet şi 1 lingură plină cu sare de bucătărie.
Amesteci totul cu iaurt (cam 500 ml iaurt). Aluatul obţinut îl împărţi în două părţi, ca doi colaci. întinzi şi ungi fiecare foaie cu untură topită, apoi presari făină.
Rulezi, faci melc şi îl pui la rece 10-15 minute. întinzi fiecare melc din nou şi îl împărţi în două părţi.
Deci, din 2 melci rezultă 4 melci.
Amesteci brânza sărată cu 2-3 cartofi fierţi făcuţi piure, 1 ou şi mărar (dacă vrei).
Rulezi şi aşezi rulourile în tavă, apohjngi cu ou şi presari mac, susan sau razi brânză sărată. Dai la cuptor 45-50 de minute.
Rulada cu branza sarata, cartofi si mac
Pofta buna!