Rulada cu cacao, dulceata si frisca
PrinteazaRulada cu cacao, dulceata si frisca din: oua, faina, zahar, esenta de vanilie, sare, praf de copt, cacao, dulceaţă, frisca, zahăr vanilat, miere, gelatină, glazură de ciocolată, fructe proaspete.
- 3 ouă
- 5 linguri făină
- 4 linguri zahăr
- esenţă de vanilie
- un praf de sare
- 1/2 plic de praf de copt
- 2 linguri cacao
Pentru cremă:
- dulceaţă
- o cană de frişcă lichidă
- o lingură miere
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1/2 plic gelatină
Pentru decor:
- un plic glazură de ciocolată
- cacao
- fructe proaspete
Mod de preparare:
Se separă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu un praf de sare. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se amestecă cu albuşurile. Treptat, se adaugă restul ingredientelor.
Se tapetează o tavă cu unt şi făină, se toarnă compoziţia şi se dă la foc 20 de minute. După ce s-a copt, se scoate pe un prosop umed, se rulează, iar când abureşte se scoate din prosop.
Se bate frişca, după care se pune zahărul vanilat, mierea şi gelatina. Se unge blatul cu un strat de dulceaţă, apoi cu unul de frişcă şi se rulează. Se ornează cu glazură, cacao şi fructe, după care se dă la rece.
Pofta buna!