Rulada cu cacao si nuci
PrinteazaRulada cu cacao si nuci din: faina, praf de copt, sare, zahar, ulei, oua, lapte, cacao, unt, nuci.
Pentru blat:
- 8 linguri făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 vărf de cutit sare
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri ulei
- 5 ouă
- 5 linguri lapte
Pentru cremă:
- 7 linguri cacao
- 1 l lapte
- 6 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 50 g unt
- 150 g nuci fărâmitate
Mod de preparare:
Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu sarea, iar gălbenuşurile le mixezi cu zahărul.
La crema de gălbenuşuri adaugi uleiul în fir subţire, torni laptele, apoi pui făina şi praful de copt. O incorporezi în compoziţia de albuşuri.
Într-o tavă cu hârtie de copt torni amestecul şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15 minute.
După aceea, pui un prosop umed peste blat şi-l răstorni. Dezlipeşti cu atenţie hârtia de copt.
Pentru cremă, mixezi făina cu cacaua şi cu zahărul. Treptat, torni laptele.
Pui compoziţia pe foc şi amesteci continuu, până se ingroaşă. La final, adaugi untul.
Când se râceşte, pui nucile sfărâmate, întinzi crema peste blat şi rulezi. Dai rulada la rece 2 ore inainte să o serveşti.
În cazul în care ai diabet, la rulada cu cacao şi nuci poţi folosi îndulcitor in loc de zahăr.
Rulada cu cacao si nuci
Pofta buna!